Schrijf je in als werkzoekende

Voor sommige werkzoekenden is die inschrijving verplicht. Maar je kan je ook vrijwillig inschrijven of herinschrijven als werkzoekende. Zo maak je meer kans om sneller een nieuwe job te vinden.


Je kan zelf je dossier invoeren, bekijken en wijzigen


Lukt dat  niet zo goed, dan kan je terecht in de werkwinkel in je buurt waar de medewerkers je graag verder helpen.


De VDAB, of Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, vervult twee taken in onze Werkwinkel.

In eerste instantie verzorgt de VDAB het onthaal. Werkzoekenden worden ingeschreven of geholpen aan de zelfbedieningspc’s. Daarnaast geeft de onthaalbediende informatie over de te volgen procedures en de verschillende organisaties, waarbij werkzoekenden terecht kunnen.

De tweede dienst van de VDAB in de Werkwinkel is de trajectbegeleiding. De VDAB-consulenten begeleiden werkzoekenden naar de arbeidsmarkt. Werkzoekenden kunnen op aanvraag of op verplicht op te volgen uitnodiging in trajectbegeleiding komen. Concreet betekent dit dat de VDAB-consulent eerst gaat luisteren naar de competenties en de ambities van de werkzoekende. In overeenstemming hiermee zoekt de consulent samen met de werkzoekende naar een geschikte job of naar een bijkomende opleiding of vorming om de tewerkstellingskansen van de werkzoekende te verhogen. Onwil tot werken wordt doorgegeven aan de RVA.

Daarnaast kan je in de Werkwinkel ook nog terecht voor informatie over en het aanvragen van een beroepsopleiding. Deze opleidingen kunnen aangevraagd worden door werkzoekenden, door werknemers en door werkgevers voor hun personeel.