De eerste stap naar werk

De eerste stap naar werk is de stap naar de Werkwinkel. We bekijken samen wat je wensen zijn, waar je goed in bent en welke mogelijkheden er zijn. Samen stellen we een actieplan op. We helpen je waar het nodig is: bijvoorbeeld bij het schrijven van een sollicitatiebrief of bij het zoeken naar een geschikte aanvullende opleiding. Soms is er meer begeleiding nodig. Ook daarvoor ben je in de Werkwinkel aan het juiste adres. 

Als je thuis niet over het nodige materiaal beschikt, kom dan gewoon naar de Werkwinkel. Elke Werkwinkel beschikt over een ruimte waar je een computer kan gebruiken, via het internet informatie kan raadplegen over werk en opleiding,  je dossier kan beheren, en on line kan solliciteren. En als het op je eentje niet lukt, helpen onze medewerkers je graag op weg.


Heb je nog geen e-mailadres?

Dan raden we je aan gebruik te maken van de gratis diensten van Google of andere internetbedrijven.
Bij Google krijg je ook de beschikking over toepassingen waarmee je teksten en tabellen kan maken zodat je ook in de werkwinkel een sollicitatiebrief of cv kan intikken of bewerken.
Alles gebeurt on line, zodat je niet moet prutsen met disketjes of USB-staafjes.
Meer info bij www.google.be


Handen tekort

Soms kom je handen tekort : het gras maaien, de wekelijkse strijk en de gang poetsen, opvang voor de kinderen,...

Dit zijn voorbeelden van karweitjes en klussen waar je zelf niet de nodige tijd voor vindt, maar waarvoor je wel een oplossing wil. Een antwoord krijg je in de Werkwinkel.

En wie wil, kan zelf als poetshulp of klusjesman aan het werk. De medewerkers van de werkwinkel zeggen je hoe je dat aanpakt.


Gebruik de dienstenwijzer

Werkwinkel brengt werk dichterbij

Werk vinden is niet altijd even makkelijk. Vaak is het een kwestie van de juiste stappen zetten. Werk garanderen kunnen we niet, maar we brengen werk wel dichterbij. Eén ding is zeker: samen met de medewerkers van de Werkwinkel sta je er niet alleen voor. 

Kan je al met de computer werken, dan vind je op de startpagina al wat knoppen waarmee je vacatures kan opzoeken, opleidingen kan vinden en jezelf kan inschrijven als werkzoekende.