DEELSITE Maasmechelen
naar de startpagina
partners
U bevindt zich hier: > Diensten > Het PWA Dienstenbedrijf Maasmechelen 

Het PWA Dienstenbedrijf Maasmechelen

pwa.jpg

In het PWA dienstenbedrijf van Maasmechelen kan je terecht voor PWA-klusjes, dienstencheques en informatie over allerlei tewerkstellingsacties en maatregelen.


Informatie over tewerkstellingsmaatregelen

Een van de voornaamste taken van het PWA dienstenbedrijf is het promoten en bekend maken van tewerkstellingsmaatregelen. Niet enkel werkzoekenden, maar ook bedrijfsleiders van KMO's en zelfstandigen kunnen er terecht voor informatie. (voorbeeld activa banen)


PWA activiteiten

PWA-activiteiten laten langdurig werklozen toe toch een aantal zaken uit te voeren die door hun aard of occasioneel karakter niet door het gewone arbeidscircuit kunnen worden ingevuld. Als je voor het PWA wil werken, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

- je moet minimaal 2 jaar UVW zijn (vanaf 45 jaar minimaal 6 maanden UVW)
- of je krijgt een leefloon van het OCMW

Je kan als privepersoon of als vereniging ook beroep doen op het PWA: zo kan je er terecht voor een occasiele klusjes, hulp in de tuin of het huishouden.


Dienstencheques: Het PWA Dienstenbedrijf

Het PWA Dienstenbedrijf is erkend als dienstenonderneming. Dat betekent dat je er terecht kan met dienstencheques en voor dienstenbanen.

De dienstencheque is een betaalmiddel uitgegeven door Accor TRB. Het laat een gebruiker toe buurtdiensten te betalen aan een werknemer van een erkende onderneming. De dienstencheque kost 6,70 € en is 8 maanden geldig. Dienstencheques zijn aftrekbaar van de belastingen (zie verder) Elke particulier met woonplaats in België kan deze cheques bestellen.

In het PWA Dienstenbedrijf kan je als werkzoekende onder bepaalde voorwaarden ook terecht voor een dienstenbaan. Je krijgt dan een contract van onbepaalde duur en je krijgt een aantal gezinnen toegewezen waar je onder andere gaat helpen in het huishouden.

Voor alle informatie inzake de PWA werking en wat ze voor jouw kunnen doen neem je best contact op met het PWA team.

PWA Dienstenbedrijf Tel: 089/777002 Fax 089/777003 email: pwa.maasmechelen@skynet.be


| top |